^Back To Top

Voor wie

Iedereen krijgt in het leven te maken met gebeurtenissen, zoals verhuizen, verbouwen, ontslag, ziekte, overlijden van geliefden, trouwen, echtscheiding, geboortes, beperking, leren omgaan met een diagnose, anders zijn, opleiding afronden of juist afbreken, veranderen van baan, carrièreswitch, burn-out, bore-out, conflicten, ouder worden, overgang, jubilea, mishandeling, misbruik, trauma, noem maar op.. Deze gebeurtenissen gaan vaak gepaard met stress en onzekerheid. Er ontstaan soms gevoelens als spijt, schuld, schaamte, wrok, lusteloosheid. Of juist verlangens en wensen, naar verandering, naar beter of meer. Soms raak je jezelf een beetje kwijt. Zit je helemaal vast. Of in de knoop met jezelf en de wereld. Soms bouwen we muren waarachter we ons verschuilen, uit zelfbescherming. We voelen ons achter die muren dan wel veilig, maar we zijn daar vaak ook alleen en voelen ons eenzaam. We kunnen daar misschien niet gekwetst worden, maar we kunnen daar ook geen liefde ervaren en elkaar echt kennen. Om écht te kunnen leven, kunnen die muren dus beter afgebroken worden en het puin opgeruimd.

Ook roepen deze gebeurtenissen vaak vragen op. Vragen als: Is dit het nu? Waarom ben ik hier? Wie ben ik? Ben ik wel de moeite waard ? Waarom vind ik het zo belangrijk wat andere mensen vinden? Wat maakt het leven zinvol? Waarom doe ik wat ik doe? Waarom is het leven soms zo moeilijk? Is er leven na de dood? Is er een hogere macht? Waarom voelt God zo ver weg? Waarom Jezus? Wat is de relevantie/meerwaarde van Jezus voor mijn leven?

Vaak zijn de ervaren klachten, problemen of vragen niet ernstig genoeg om de stap te zetten naar de ggz. Maar je zou toch graag een beetje hulp en begeleiding hebben om de boel weer een beetje op een rijtje te krijgen. Zeker waar het zingevingsvragen betreft is de ggz niet altijd het juiste adres. Dan is een coach of counselor die ook jouw levensbeschouwing meeneemt in jouw proces een betere optie.

Leer jezelf weer te ontdekken, begrijpen, ontplooien en schitter!
Leer omgaan met stress en onzekerheid in deze gejaagde maatschappij.
Leer omgaan met stress en onzekerheid bij levensgebeurtenissen en de levensvragen die dit kan oproepen en ontwikkel je levenswijsheid.

Ik heb niet de antwoorden op jouw vragen, maar ik wil graag naast je staan en samen met jou zoeken, naar jouw antwoorden.
Iedereen, christen of niet, is bij mij welkom indien men openstaat voor het Woord van God, aangezien de Bijbel mijn belangrijkste kennisbron is en in mijn ogen de oorsprong van onze beschaving, de algemene maatschappelijke erkende normen en waarden en de hedendaagse inzichten van de wetenschap en de psychologie. De hedendaagse psychologie is goed in het beschouwen, beschrijven en verklaren van symptomen, oorzaken en gevolgen van psychische problemen. Maar heeft ook niet altijd een pasklaar antwoord. Ik geloof dat in het onderwijs van Jezus Christus principes zijn te vinden die voor ieder mens, christen of niet, goed zijn en kunnen zorgen voor een psychische gezondheid en welbevinden. Er zijn zeer veel verschillende therapieën, maar er is vaak wel een gemeenschappelijke basis van algemene factoren, die nader beschouwd juist op deze Bijbelse principes terug te voeren zijn.

Copyright © 2024. JenS-Hosting  Rights Reserved.